Udviklingsprojekt
Denne opgave er en del af forberedelsen af interventionen / udviklingsarbejdet. Målet med
opgaven er, I som studerende kan:
1. Undring / problemstilling – Hvad er det der skal arbejdes med og forandres eller udvikles? Redegøre for hvilke didaktiske og pædagogiske metoder I vil anvende i udvikling af den pædagogiske praksis.
- Vi vil have fokus på følgende undrings spørgsmål.
- Hvordan arbejder SFO'en med at udvikle på børnenes naturvidenskabelige kompetencer?
- Hvordan inddrager de udemiljøet i det pædagogiske arbejde?
- Hvordan inddrager skolen natur og udeliv i praksis?
2.a Viden - beskrivelse af jeres undersøgelsesspørgsmål (hvad vil I gerne blive klogere på?), herunder begrunde hvorfor det er interessant. Hvilken viden findes der omkring temaet og hvilken viden er det relevant for jer at have? Anvend de søgeværktøjer I bliver introduceret til på bibliotekskurset.
- kan natur og udeliv give børn i praksis?
- Børn kan spejle sig og få indlevelse i naturen, hvilket kan udvikle børnene på individuel plan, samt give børnene de naturfaglige kompetencer, der er med til at give dem en bedre naturforståelse og give dem en bæredygtig holdning til naturen i vores demokratiske samfund.
- Folkeskoleloven, naturen. §1 Folkeskolens formål.
- Natur og udeliv i SFO.
- Naturdannelsen.
- Sfo børn på tur, 3 opmærksomheds faser.
- www.skoven-i-skolen.dk/udeskole-teori
Fakta_om_b_rns_anvendelse_af_naturen_til_web.pdf (centerforboernognatur.dk)
2. b Vidensindsamling – indsamling af empiri. Redegøre for hvilket undersøgelsesdesign (iagttagelse, videoanalyse, forskelligt dokumentationsmateriale, interview mm.) I anvender og hvordan empirien indsamles – begrundet ud fra videnskabelig teori og metode.
- Vi vil via iagttagelser (kvantativ metode) under forløbet, lægge mærke til hvordan børnene udvikler deres empiri. Dette gøres også via interview med børnene.
- Interview med pædagogerne, dette gøres for at se hvilke tegn på empiri de har lagt mærke til. Og da de kender børnene bedst, er der måske nogle ting de vil observere bedre end os.
- Via perifer og legitim deltagelse ved børnene, kan man følge deres engagement.
Vi tager udgangspunkt i natur dannelsens 5 punkter, for at se hvor henne i de forskellige punkter, der er udvikling.
Læs Krogh, Suzanne og Smidt, Søren (2016) Aktionslæring i pædagogisk praksis, Dalfolo, Frederikshavn. Overvej at anvende den didaktiske aktionslæringsmodel til at strukturere jeres udviklingsprojekt.